Financiële dienstverlening... en meer

Wij willen u jaarlijks in de ogen kijken

Pensioen

Krijgt uw pensioen wel de aandacht die het verdient?

Heb ik een pensioengat? Moet ik doorwerken tot mijn 67e?

Heel veel mensen lopen met dit soort vragen rond. Een pensioengat kan ontstaan door ondernemerschap, scheiding, verblijf in het buitenland, leeftijdsverschil in partner en andere mogelijkheden. Wat is nu het pensioengat en wat kunnen we doen om dat gat te dichten? Is het noodzakelijk om het gat te dichten?

Pensioen is uw consumptief besteedbaar inkomen op uw pensioenleeftijd en voor uw nabestaanden

Dat is mooi samengevat, maar wat houdt dat in? Bij pensioenvraagstukken houden we rekening met de algemene wens dat uw huidig consumptief besteedbaar inkomen gelijk is aan uw consumptief besteedbaar inkomen op uw pensioenleeftijd. Dat is niet hetzelfde als netto inkomen. Dit wordt veelal wel zo geschetst door adviseurs, maar dat is feitelijk niet zo. Uw huis aflossen, kinderen die het huis uit zijn, een geplande wereldreis, erfenis en maandlasten horen bij pensioenadvies. Een pensioengat is dus ingewikkelder dan aangegeven, maar wel beter te begrijpen als we het vereenvoudigen. Dit doen wij dan ook graag voor u. Wilt u weten hoe wij dat doen? Bel ons dan (T: 0321 382323) of maak gebruik van het reactieformulier onderaan deze pagina.

  • Uw bedrijf is uw pensioen? U heeft dus al een opvolger?
  • Wat gebeurt er als u overlijdt? En zijn de nabestaanden daarvan op de hoogte?
  • Moet U altijd een verzekering afsluiten, of kan dat anders?
  • Een nabestaandenpensioen regelen, niet vergeten…!

Voor een goed pensioenadvies hebben wij uw financiële gegevens, wensen, uitgangspunten en financiële ruimte nodig…. en een dosis gezond verstand!